fbpx

15 mei 2020

Welk mondmasker past het best bij mij ?

Het coronavirus is hét fenomeen dat sinds enkele maanden ons leven beheerst. Onze kijk op sociaal contact veranderde drastisch en ‘social distancing’ werd het nieuwe normaal. Mondmaskers en handgel waren nooit eerder zó essentieel in ons dagelijkse leven én op de werkvloer. 

Op welke momenten we handgel moeten gebruiken is duidelijk: zoveel mogelijk en na ieder contact met een extern object of een andere persoon.
Maar wanneer heb je nu een mondmasker nodig en welk soort mondmasker is het meest geschikt? Over deze twee vragen heerst onduidelijkheid.

Het antwoord op de eerste vraag is als volgt: als je de afstand van 1,5 meter niet kan bewaren, is een mondmasker aan te raden. Het antwoord op de tweede vraag is iets gecompliceerder. Daarom zetten we graag ons aanbod mondmaskers op een rijtje, samen met de voor- en nadelen van ieder masker.

Het chirurgisch mondmasker

Ondanks haar naam is het chirurgisch mondmasker niet enkel geschikt in de operatiekamer van een ziekenhuis. Het masker voldoet aan alle nodige certificaten die conform zijn met de Belgische markt om optimale bescherming te bieden tegen het Coronavirus. Daarenboven werkt dit masker in twee richtingen, dat wil zeggen dat je jezelf beschermt én dat je anderen beschermt tegen de verspreiding van speeksel of andere slijmen. Helaas is het masker niet ontworpen voor meermalig gebruik. Dat wil zeggen dat dit mondmasker dient weggegooid te worden nadat je het hebt gebruikt.

Wanneer kies je voor het chirurgisch mondmasker?

Het chirurgisch mondmasker voldoet volledig aan de juiste certificaten en is conform voor de Belgische markt. Ben je dus hygiënisch ingesteld en wil je iedere keer als je buiten gaat een beschermend mondmaskers dragen met de juiste certificaten én met filters? Ga dan voor het chirurgisch mondmasker. De nadelen van dit masker zijn het kostenplaatje en de impact op het milieu.

Chirurgisch mondmasker

Herbruikbaar mondmasker (katoen)

Ons washable comfort mask is een herbruikbaar masker dat je na gebruik gewoon in de wasmachine kan reinigen. Dit masker beschikt over 2 filterende lagen en gebruikt lintjes in plaats van elastiekjes om comfort te garanderen. Net zoals het chirurgisch mondmasker is dit masker voorzien van de juiste certificaten en filters én effectief in twee richtingen.

Wanneer kies je voor het washable comfort mask?

Gebruik je regelmatig een mondmasker en ben je begaan met de impact van jouw gewoontes op het milieu? Ga dan voor een wasbaar mondmasker. Een herbruikbaar mondmasker is daarnaast een stuk goedkoper op lange termijn. Bovendien is ons washable comfort mask zo ontworpen om het comfort van de drager zoveel mogelijk te waarborgen.

Herbruikbaar mondmasker (katoen)

Herbruikbaar masker (polyester)

Naast het washable comfort mask, dat gemaakt is uit katoen, zijn er ook herbruikbare mondmasker die bestaan uit polyester. Dit masker is net zoals het katoenen masker conform aan alle hygiënische normen. De lagere prijs van dit masker komt enkel voort uit de keuze van het materiaal dat eventueel minder comfortabel kan aanvoelen, maar dat is dan weer persoonlijk. 

Wanneer kies je voor het herbruikbaar polyester masker?

Als je toch liever een herbruikbaar masker hebt aan een meer voordelige prijs, zonder dat het milieu hiervoor moet inboeten, is het polyester masker de perfecte keuze.

Herbruikbaar mondmasker (polyester)

Hou je het graag persoonlijk?

Wil je je werknemers graag voorzien van herbruikbare mondmaskers én hou je het graag persoonlijk? Dat kan. Wij bij Linkkado bieden de mogelijkheid om mondmaskers aan te kopen met je eigen logo of een aangepaste tekst. Je werknemers dragen dit mondmasker uiteraard op het werk, maar ook thuis en in de winkel bijvoorbeeld. Je denkt dus niet enkel aan de gezondheid van je werknemers maar je zet ook je bedrijf positief in de kijker.

Personaliseerbaar mondmasker

Fashion

Wil je graag een ‘fashionable’ mondmasker? Ga dan aan de slag met naald en draad. Het internet staat vol met behulpzame handleidingen om je eigen mondmasker te maken, zonder uit je kot te moeten komen. 

Aarzel dus zeker niet om ook eens te experimenteren met het maken van een zelfgemaakt masker!

We kunnen dit virus niet alleen verslaan, dus elk mondmasker is een stap in de goede richting. 

Wil je graag advies over welk mondmasker het meest geschikt is of wil je graag meer weten over het personaliseren van mondmaskers en tarieven? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag met raad en daad bij. 

Contacteer ons!