fbpx
work at home linkkado

08 april 2020

De valkuilen van telewerk en hoe je een goede connectie met je medewerkers behoudt

In deze ongewone tijden staan bedrijven voor heel wat uitdagingen. De COVID-19 crisis zet de dagelijkse routine als geen ander op z’n kop. Waar we ooit elke dag naar kantoor gingen, werd telewerk de nieuwe norm. Omdat deze verandering zo plots het leven zag, kregen we weinig tijd om dit goed te organiseren en ons aan te passen.

Ondertussen zijn we enkele weken en lessen verder. Telewerk zorgt voor een aantal valkuilen die je met een paar simpele aanpassingen kan omzeilen. We sommen ze voor je op.

1. Een uitdaging op gebied van organisatie

Telewerk vraagt om een andere soort organisatie dan kantoorwerk. Laat je echter niet intimideren. Dit is dé kans om je bedrijf de 21ste eeuw in te loodsen. Moderne problemen vragen immers om moderne oplossingen. 

Daag jezelf uit en probeer de meest optimale virtuele werkomgeving te creëren voor jou en je werknemers met communicatietools als Slack, Google Hangouts, Skype for Business,…
Zie het als een voordeel! Hoe meer aanpassingen je nu doorvoert, hoe meer baat je hierbij hebt na deze crisis. Denk aan betere communicatie met je klanten, flexibiliteit op de werkvloer, betere interne organisatie,…

linkkado relatiegeschenk
linkkado relatiegeschenk

2. De ene werkplaats is de andere niet

De basis van een goede werksfeer is je werkplaats- en omgeving. Thuis is dat niet zo evident. Terwijl de ene persoon een eigen kamer als kantoor kan inrichten, heeft de ander misschien vier kinderen en een hoop afleiding tot gevolg.
Ook het juiste materiaal al dan niet ter beschikking hebben, kan een probleem vormen. Probeer je medewerkers, waar nodig, te ondersteunen en zorg ervoor dat ze hun apparatuur en spullen van kantoor mee naar huis kunnen nemen. Laat hen zelf hun beginuur kiezen of geef hen de vrijheid om wat extra pauze in te lassen.
Heb je het gevoel dat hun ‘home office’ een upgrade kan gebruiken, zoals een pen- en notitieboekje of een smartphonehouder? Onze People at Home giftsets bevatten alles om van een bureau een ‘dream office’ te maken!

linkkado relatiegeschenk
Draadloos oplaadstation

3. Telewerken vergt flexibiliteit en discipline

Dit is het uitgelezen moment om de plus- én minpunten van je medewerkers te ontdekken. Ze bevinden zich immers in hun vertrouwde omgeving en voelen zich comfortabel. Omdat telewerk heel wat discipline en organisatie vergt, leer je je personeel dus op een heel andere manier kennen.
Als je merkt dat je personeel het moeilijk heeft, aarzel dan niet om hen aan te spreken en een luisterend oor te bieden. Samen komen jullie makkelijker tot een oplossing. Of heeft die ene werknemer je juist positief verrast? Toon je waardering en stuur een bedankje zijn of haar kant op!

linkkado relatiegeschenk
Antipasti serveerplank
linkkado relatiegeschenk
Fitness set

4. Zorg ervoor dat niemand uit de boot valt

Op kantoor worden er vaak spontane uitjes georganiseerd of trakteert er al eens iemand voor zijn of haar verjaardag. Ook ongeplande brainstormsessies of meetings kunnen snel georganiseerd worden. Bij telewerken vergt dit alles wat meer organisatie. 

Zorg ervoor dat iedereen betrokken wordt. Videocalls worden aangemoedigd, want dan zie je elkaar, wat meteen voor een betere connectie zorgt.

Heeft één van je werknemers het ongeluk (of geluk) om in deze periode te verjaren? Vergeet dan zeker niet om een kleine attentie zijn of haar kant op te sturen. Een levensgenieter die graag een glaasje wijn drinkt? Kies dan voor een gepersonaliseerde wijn- of champagneset of een tapasbord. Of juist iemand die niet kan stilzitten? Dan zijn sportartikelen de perfecte keuze. Zo laat je zien dat je aan hen denkt en hen waardeert! 

Ook wij bij Linkkado voelen dat deze aanpassingen extra inzet en motivatie vragen van iedereen rondom ons. Daarom is het zó belangrijk om hen af en toe een hart onder de riem te steken en onze waardering te tonen. Samen staan we immers sterker dan alleen. 


Hou moed, blijf gezond en stay at home!

Kunnen wij jou helpen om je waardering te laten blijken? Neem dan gerust contact op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Contacteer ons!